Størrelsesguide

Sådan vælger du den rette skoletaske

Hos Skolestart.dk er vi glade for at kunne hjælpe dig eller dit barn med en god og tryg skolestart ved hjælp af denne størrelsesguide. En skoletaske skal kunne give dit barn tryghed i form af den tilfredsstillende og selvsikre følelse af det helt rigtige valg. Men rent praktisk skal en skoletaske også passe til klassetrin og alder. I de mindre klasser er fysikken i udvikling, hvorfor skoletasken ikke må være for tung og krævende for ryg og skuldre. En skoletaske skal afspejle de praktiske behov i hverdagen. I de højere klassetrin skal du have flere bøger med, hvilket kræver en større og mere robust skoletaske.

Komfort

 1. Skulderstropperne skal være bløde og behagelige. Test dem af ved at fylde skoletasken, så vægten er tilsvarende dagligt brug.
 2. Hvis tasken har en hoftespænde, kan denne anvendes og indstilles tæt, så vægten udlignes og flytter vægten til bækkenområdet.
 3. Gå efter en skoletaske med en blød og støttende rygstøtte. God polstring og ergonomi sikrer en sund ryg.

Design

 1. Rummene er lettilgængelige med gode og stabile lynlåse. Samt slidstærkt og smuds- og vandafvisende materiale.
 2. Er skoletasken med en klap, som dækker indgangen til rummene og beskytter mod vand.
 3. Et isoleret rum til madkasse og drikkedunk.
 4. Reflekser på skoletasken, så dit barn er sikker i trafikken i de mørke måneder.

Holdbarhed

 1. Gå efter en taske dit barn kan anvende i et år eller to. På samme måde skal dit barn kunne have en tykkere vinterjakke på og stadig passe skoletasken.
 2. Er tilbehør og funktioner som yderligt net til drikkedunk og spænder til at montere gymnastiktaske af ordentlig og holdbar kvalitet.
 3. En skoletaske skal ikke give efter eller blive løs i stropper eller gevind. Den skal forblive optimal for barnets komfort.

Gode tips

Bog & idé guider til 5 gode tips til valg af skoletaske. Du skal vælge en skoletaske, som passer i størrelsen. Det betyder, at skoletasken skal sidde højt på- og tæt ind til ryggen. Stropperne skal sidde på skuldrene. Spørg dit barn, om skoletasken sidder- og føles behageligt.

Følg disse mål og råd

 1. Længden fra barnets lænd til skulder skal svare til højden på skoletasken med en maksimal difference på +/- 5 centimeter.
 2. Målet fra skulder til skulder skal svare til bredden på skoletasken med en maksimal difference på +/- 5 centimeter.
 3. Skoletasken bør maksimalt veje 15% af barnets vægt.
 4. Gymnastikposen skal kunne fastmonteres på skoletasken og placeres oven på skoletasken for optimal vægtfordeling.
 5. Pak altid de tungeste bøger tættest og inderst mod ryggen for optimal støtte og vægtfordeling.