Om JEVA

Vil du vide mere om JEVA og om hvorfor de laver så eftertragtede skoletasker? Bliv klogere her

JEVA har designet og udviklet deres skoletasker gennem mere end 60 år, og udformningen følger derfor konstant tidens trends og udvikling. De har stort fokus på de ergonomiske systemer, som blandt andet beskytter ryg, nakke og skuldrer. Læs mere nedenfor og se introduktionsvideoen.

Hvorfor vælge en JEVA skoletaske?

JEVA er et meget populært mærke indenfor skoletasker, og grunden til at man vælger netop disse skoletasker år efter år, er fordi det er et sikkert hit. Grundet til det, er at de har mere end 60 års erfaring med at producere skoletasker, så der er ingen kompromisser, eller noget tilfældigt ved deres kollektioner.

Der er rigtig mange ting der spiller ind, når man skal købe en skoletaske, og det er blandt andet: 

Uanset om man går efter det ene eller andet, så kan man med garanti altid finde en der passer lige nøjagtig ind. 

Prisen er noget alle kan være med på, om end hvilken størrelse, model og tilbehør man ønsker. 

Der findes et hav af forskellige farver og motiver, både til drenge og piger. 

De mestrer deres skoletasker med hensyn til den ergonomiske støtte, så man sikre sig, at skoletasken vil støtte korrekt på barnet.

Ergonomisk design

Det ergonomiske system i skoletaskerne er udviklet for optimal rygstøtte. Det betyder, at der på skoletasker og rygsække er tre forskellige rygstøtte-systemer, som hver især passer til den enkelte skoetaske eller rygsæk. Systemerne sikrer, at tasken sidder perfekt på ryggen og sikrer den korrekte ergonomi. Når skoletasken eller rygsækken bæres, sidder den tæt på kroppen og følges med ryggen uden at der opstår lufthuller. Dette er med til at skabe stabilitet, balance og sund vægtfordeling.

Rygstøtterne er, uanset taske udviklet i bløde, stabile og komfortable materialer.

Ergonomisk rygstøttesystem

Der er udviklet 3 forskellige ryg-systemer på deres skoletasker. Det er opdelt således:

Foam-Back finder du på JEVAS modeller af Beginners og Intermediate-modeller. Ryggen er udviklet i samarbejde med en kiropraktor, for at opnå den mest optimale støtte. Den har nemlig flere bløde puder på ryggen, som former sig efter ryggen, og efterlader “lufthuller”. Vægten er lav, da barnet kun må bære 10-15% af sin eget vægt. 

Support-Back blev udviklet efter Foam-back. Support-back finder du på modellerne af U-Turn, Square, Survivor og Supreme. Her ser ryggen lidt anderledes ud, da den kun har 3-4 støttepunkter. Men støttepunkterne er ikke tilfældigt sat, de er sat der, hvor der er et behov. 

Panel-Back er den sidste af rygstøttesystemerne. Den finder du på modellerne Praktised og rygsækkerne Backpack og Backpack XL. Som det også ligger lidt i navnet, så er puderne på denne ryg formet som “paneler”, som går fra skulder til lænd med god ventilation.

Optimal støtte

Fælles for både Foam-Back, Support-Back og Panel-Back er at de støtter optimalt, og man undgår unødig skade på nakke, baghoved, skulder og ryg. Samtidig giver rygsystemerne den mest optimale bevægelsesfrihed til barnet. 

Systemerne opfylder de krav der er for korrekt ergonomi. 

LÆS MERE OM DE ERGONOMISKE RYGSTØTTE SYSTEMER HER

Solid opbygning

Opbygningen af skoletaskerne eller rygsækkene er udviklet, så nakken og baghovedet skånes for unødige gener og overbelastning. I flere af serierne er det muligt at påsætte en gymnstiktaske foran på skoletasken. Gymnastiktasken hænger foran og ikke øverst på tasken. Gymnastiktasken er lang og flad i designet for at optimere vægtfordelingen og undgå andre irritationer.

Det er desuden muligt at tilgå alle skoletaskens rum, selvom gymnastiktasken er påsat.

Lav vægt

Alle JEVAS skoletasker vejer blot 580-985 gram. Dette sikrer, at taskerne er inden for de anbefalede vægtkategorier. Et barn må ikke bære en taske som svarer til mere end 10-15% af barnets egen vægt.

Når du tilføjer tilbehør og indhold som madkasse, drikkedunk, penalhus og gymnastiktaske, øges den samlede vægt til lidt over 1000 gram, hvilket fortsat er inden for den anbefalede vægt.

Brystremmen på en JEVA skoletaske sikrer en ekstra støtte og fordeling af vægt.

Fri for skadelige stoffer

JEVA’s produkter er lavet udelukkende af materialer der er 100% fri for: 

  • Fluorstoffer
  • BPA 
  • Phthalater
  • PVC
  • Og andre skadelige stoffer
 

JEVA er er meget strikse omkring deres materialer, og derfor kan du som forbruger være i trygge hænder. Selvom der er minimumsværdier af hvad materialerne må indholde af skadelige stoffer, så har JEVA valgt at være 100% fri. Derfor kan man være sikker når man handler en JEVA skoletaske til sit barn.

JEVA

Giver til fattige lande

Det hænder ofte at de ligger inde med skoletasker fra forskellige kollektioner, som ikke bliver solgt. Det kan også være tasker, som har små “skønhedsfejl”, som ikke kan sælges videre. I stedet for at kassere produkterne, som både er spild, men også dårligt for miljøet, bliver taskerne i stedet doneret til forskellige samarbejds-organisationer.

Udvalget af JEVA skoletasker og rygsække

JEVA har fem forskellige modeller af skoletasker og fem forskellige modeller af rygsække. Skoletaskerne dækker aldersgrupperne fra børnehaveklasse til og med 4. klasse. Rygsækkene er for de større og dækker aldersgruppen fra 2-5. klasse med den mindste rygsæk og herefter alle aldersgrupper fra børn og unge til voksne.

Læs mere hos JEVA.dk.