Skolestart 2020 – dette skal du skrive på huskelisten

Første skoledag er en stor dag. Har du styr på alt, du skal nå at anskaffe? Vi hjælper dig med denne huskeliste.

Når barnet skal starte i skole er barnet 5-6 år. Det er en stor dag når barnet skal starte i skole. Ikke kun for barnet, men også for forældrene. For nu går det op for forældrene, at de lige pludseligt ikke har et lille barn længere. For at komme bedst fra start for både barn og forældre, er det derfor en god idé at planlægge skolestarten og få styr på de praktiske ting og redskaber.

Det sker første skoledag

Der sker ikke det helt vilde den første skoledag. Men derfor kan man godt komme stressende ud ad døren. Årsagen til det er fordi man som forældre gerne vil have at ens barn ser præsentabel ud. At tøjet er i orden, uden pletter og håret er sat. Det vigtigste af alt, er at få taget billede foran døren, inden man kører mod skolen. 

Hvis ikke barnet (og forældrene) kender nogle af sine klassekammerater, kan det godt virke en smule nervepirrende at møde op en masse nye mennesker og børn ved skolestart. Man har måske ikke helt styr på ens nye klassekammerater endnu, men det kommer så snart man skal ind i klassen. 

Først og fremmest vil man hilse på ens nye lære, og skolens inspektør. Der vil være flag, smil og latter i luften. Og forhåbentlig skinner solen, for at gøre dagen endnu mere god. 

Der vil ikke være nogle opgaver eller nogle lektier der skal laves, for på første dag tager man det stille og roligt. En af grundene til det, er at det er en kæmpe omvæltning for barnet at gå fra børnehaven, hvor de følte sig trygge, til et helt nye sted hvor de nærmest ikke kender nogen. Det kan være grænseoverskridende for nogen, og derfor er det bedst for alle, at det bliver en kort dag, på trods af rigtig mange informationer. 

Huskeliste til skolestart:

Skoletasken

Når barnet skal ud og investere i sin første skoletaske til skolestart, er det ikke bare en alminde taske man skal købe. Tasken skal passe i størrelsen på barnet. Det skal ikke hænge ned over numsen, så er den for stor. 

Skoletasken skal sidde ordentlig på ryggen og støtte de rigtige steder. Gerne med et spænde på tværs af brystet, så stropperne ikke glider ned over skuldrene. 

Find den perfekte skoletaske her

Gymnastiktaske/pose

Når man starter i skole, skal man også have idræt/gymnastik, så man kan bevæge sig, på trods af at man sidder meget stille i skolen. De fleste gymnastiktasker/poser følger med skoletasken, når du køber den. Ellers kan de også købe seperat i flotte designs, farver og mønstre. 

Det gode ved en gymnastikpose, når man køber det sammen med skoletasken er, at de som regel kan fastmonteres på skoletasken, så man ikke behøver at holde den i hånden frem og hjem fra skole.

Se udvalget af gymnastiktasker/poser her

gymnastiktaske

Penalhus

Det er vigtigt at penalhuset er i orden og med det rette udstyr. Der skal gerne være spidsede blyanter, farveblyanter i mange farver, viskelæder, tusser mm. 

Når man når op i de højere klasser skal man også sørge for at have en lineal, vinkelmåler, lommeregner, mm. men ikke nødvendigt til skolestart.

Penalhuse kan fås i samme print sammen med skoletasken og gymnastikposen. Det mest anvendelige i 0-2 klasse er fold-ud-penalhuse med flere rum. 

Se det store udvalg af penalhuse her

penalhus_skolestart

Madkasse og drikkedunk

Man skal alligevel være mange timer i skolen, og der er vigtig for en god læring, at få noget ordentligt at spise i løbet af dagen, så man ikke ender med at gå kold. 

Derfor er det godt med inspiration til madpakken, så den ikke bliver kedelig. Størrelsen er væsentlig i forhold til hvor meget dit barn kan spise. Der findes madkasser i flere forskellige størrelser, både plads til madder og frugt. 

Desuden er det en god ide med en drikkedunk, som holder tæt og uden parabener.